Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Elite Hotels utser Tomas Bäcklund till marknadschef

Publicerad: 16 november 2020, 09:38

Tomas Bäcklund får ansvaret att leda marknadsteamet och Elites inhousebyrå.


Tomas Bäcklund, som bland annat har varit vice vd för pr-byrån Geelmuyden Kiese, tar även plats i bolagets ledningsgrupp.

– Det känns otroligt kul och spännande att få med Tomas på tåget. Hans gedigna erfarenhet och spetskompetens kommer väl till pass i den resa Elite Hotels står inför. Bara under nästa år planeras öppning av tre nya hotell och en nylansering av ett fjärde. Det händer otroligt mycket på Elite Hotels och vi ser fram emot att ha en stark ledare att driva vårt marknadsarbete framåt, säger Elite Hotels vd David Halldén.

Den nya marknadschefen har en lång erfarenhet inom marknadsföring och kommer senast från den kreativa byrån River där han var affärsutvecklingschef och senior kundansvarig. Han har tidigare varit affärsutvecklingsdirektör på Intellecta (numera Springtime – Intellecta).

– Min största passion i livet är att resa och därmed även hotellupplevelser som sätter guldkant på tillvaron. Jag har genom åren med glädje bott på en lång rad Elite-hotell och är oerhört tacksam att få förmånen att tillsammans med Elite ta nästa steg och även svara på de utmaningar branschen står inför. Elite har sedan 40 år tillbaka varit Sveriges ledande premium-hotell och jag ser med tillförsikt fram emot förmånen att få bidra och leda marknadsteamet och Elites inhousebyrå i arbetet framåt, säger Tomas Bäcklund i en kommentar. 

Tomas Bäcklund tillträdde sin tjänst på Elite Hotels 10 november.

FAKTA

Elite Hotels har 39 hotell på 25 orter i Sverige och ytterligare hotell byggs i Södertälje och Skellefteå med öppning 2021. I koncernen ingår Sveriges ledande helägda pubkedja, The Bishops Arms med 41 enheter. Grundare och ägare är Bicky Chakraborty. Elite Hotels of Sweden har cirka 1000 heltidsanställda med huvudkontor i Stockholm.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.