Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Elsa Westerstad går från Fokus till SvD

Publicerad: 25 januari 2017, 13:30

Foto: Emma-Sofia Olsson

Elsa Westerstad kommer under tio månader vara tjänstledig från Fokus för att jobba på som debattredaktör på SvD Kultur.


Sedan Johan Hakelius tillträdde som chefredaktör på Fokus har stora delar av den tidigare redaktionen bytts ut eller hoppat av. Senast i raden är kulturredaktören Elsa Westerstad som mellan mars och december tar tjänstledigt för att istället jobba som debattredaktör på SvD Kultur.

– I ett alltmer polariserat debattklimat som präglas av starka känslor och höjda röster värnar SvD Kultur en mer kunskapsbaserad, saklig och initierad diskussion om viktiga kultur- och samtidsfrågor. Forskning och kunskap har alltid premierats på SvD:s kultursidor, och vi är angelägna om att föra arvet vidare i det digitala medielandskapet, säger Lisa Irenius, kulturchef på SvD.

Som debattredaktör på SvD Kultur kommer Elsa Westerstad jobba för att förstärka SvDs kulturs satsning på fördjupande artikelserier för prenumeranter.

– I en samtid som tenderar att söka enkla lösningar på komplexa problem, är det viktigare än någonsin att diskutera, förklara och komplicera bilden av verkligheten. Där spelar kulturen en oerhört viktig roll. Jag ser fram emot att arbeta med SvD Kulturs kunniga redaktion och ytterligare bidra till en nyfiken, initierad och kunskapsburen kulturdebatt, säger Elsa Westerstad.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.