Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Emil Andersson blir datastrateg på Odd Hill

Publicerad: 7 april 2016, 10:11

Emil Andersson

Foto: Pressbild

Webbyrån Odd Hill värvar datastrateg med studiebakgrund på Hyper Island och yrkesmeriter som Spotify Business, Ikea och Hugo Boss.


Ämnen i artikeln:

NackademinSpotify BusinessHyper IslandIkea

Emil Andersson har haft 18 jobb runtom i landet sedan 11 års ålder – och tre av verksamheterna har han startat själv. Nu värvas han av Odd Hill i Malmö.

LÄS MER: Skånsk byråjätte bildas

– För 4 år sedan flyttade jag till Malmö för att studera Praktisk Filosofi på LU och blev så kär i staden och människorna att jag bestämde mig för att flytta tillbaka direkt efter att jag studerat klart i Stockholm. Under hösten testade jag att jobba som Business Developer för ett startup-företag och nu senast som frilansande Dataanalytiker med ett konverteringsoptimeringsprojekt för Nackademin, säger Emil Andersson i en kommentar.

Tjänsten som datastrateg beskriver han på följande sätt:

– En kan se datastrateger som "digitala rörmokare", haha! En hemsida produceras med ett mål i åtanke, det kan vara att sälja fler produkter, informera kunder om en uppdatering, få färre att ringa eller få fler att ringa, ja det kan vara allt möjligt. Det jag gör är att titta på hur användare rör sig mot det här målet och sedan identifiera var "rören" läcker i flödet mot målet. När en användare uppnått målet kallar vi det för konvertering.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.