Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Emma Frans till SVT

Publicerad: 14 maj 2018, 11:00

Foto: Niklas Nyman

Emma Frans har tidigare tilldelats Stora Journalistpriset. Nu ska hon medverka som expert i Morgonstudion och göra "explainers" om vetenskap.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetSVT

Emma Frans har gjort sig känd som forskare och vetenskapskribent. I sina texter använder hon ofta humor för att förklara vetenskap. 2017 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst.

– Jag är väldigt glad över att få samarbeta med SVT eftersom vi har gemensamma målsättningar om att göra vetenskap tillgängligt och underhållande, säger Emma Frans i ett pressmeddelande. För egen del är det en spännande utmaning att arbeta med rörlig bild och fortsätta att utvecklas som folkbildare.

På SVT kommer hon att medverka som expert i Morgonstudion, där hon kommer göra förklarande videos (explainers) om vetenskap tillsammans med SVT Nyheters redaktion.

– Emma Frans är unik i att lyckas folkbilda och roa samtidigt. Hon är sylvass och vetenskapligt resonerande på samma gång. Det blir jättespännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Kristian Lindquist, Digital programchef på SVT Nyheter.

Emma Frans kommer som tidigare att fortsätta att medverka regelbundet i Svenska Dagbladet.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.