Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Emma Thorp blir vd för Publicis Groupe Sverige – Göran af Klercker lämnar

Publicerad: 30 mars 2021, 11:47

Emma Thorp, vd Publicis Groupe Sverige

Efter drygt tre och ett halvt år som vd lämnar Göran af Klercker Publicis Groupe. Ersätter gör Emma Thorp, senast vd på Scream.


Ämnen i artikeln:

Publicis Groupe

I februari stod det klart att Emma Thorp lämnar jobbet som vd på mediebyrån Scream. Den 1 juni tar hon över som koncernchef för Publicis Groupe Sverige som består av byråerna Starcom, Zenith, Saatchi & Saatchi, Performics, MSL och BBH. Hon kommer att rapportera till Gerry Boyle, vd för Publicis västeuropeiska division.

Det är något av en cirkelslutning för Emma Thorp som började sin karriär på Starcom för 25 år sedan och har sedan dess jobbat i Sverige och internationellt på både kund (Mondelez och Carlsberg) och byråsidan (Mindshare och Mediacom) – både nordiskt och internationellt.  

– Efter implementeringen av Power of One i Sverige, där vi nu fortsätter att utveckla vår verksamhet för att bättre stötta våra kunder med att skapa tillväxt i plattformsvärlden, kommer Emmas kompetens och talang utan tvekan att lyfta Publicis Groupe Sveriges verksamhet till nästa nivå, säger Gerry Boyle, vd för Publicis Groupe Western Europe i en kommentar.

Förändringen innebär att Göran af Klercker lämnar Publicis Groupe. Under hans tid har koncernen bland annat implementerat byråmodellen ”Power of One” i Sverige och samlat byråerna i Luma (Hammarby Sjöstad i Stockholm). 

– Det är ett bra tillfälle att lämna över rodret. Jag kommer att sakna alla fantastiska kollegor men jag är säker på att Emma kommer att vara rätt ledare för att fortsätta denna resa och jag önskar henne stort lycka till, kommenterar Göran af Klercker.

Emma Thorp säger i en kommentar:

– Jag är oerhört glad och hedrad och ser fram emot att återvända till Publicis Groupe. 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Publicis Groupe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.