Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Emmeli Österdahl byter McCann mot MRM

Publicerad: 7 april 2016, 13:43

Emmeli Österdahl flyttar sitt skrivbord.

Foto: Andreas Elgstrand.

Efter bara ett halvår som cd på McCann byter Emmeli Österdahl arbetsplats till systerbyrån MRM//McCann.


Ämnen i artikeln:

Marie Schnell CarlénEmmeli ÖsterdahlMcCannMRM/McCann

Det var i september som Emmeli Österdahl kom till McCann. Då från en roll som kreativ chef på Great Works. På McCann var tanken att hon skulle jobba som cd sida vid sida med Per-Olof Lundgren, som kom till McCann 2013.

Men nu flyttar hon alltså in hos systerbyrån i stället. Enligt MRM//McCann beror det på att man vill göra nystart både ekonomiskt och kreativt.
– Vi är oerhört glada över att Emmeli valt att axla det kreativa ledarskapet på MRM//McCann. För oss handlar det om att få den sista pusselbiten på plats där MRM//McCann tar vara på de oändliga möjligheterna som finns i gränslandet mellan idéer, data och tech, säger Marie Schnell Carlén, koncernchef för McCann Worldgroup, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: McCann plockar Emmeli Österdahl från Great Works

Emmeli Österdahl själv menar att hennes starkaste drivkraft drivkraft, förutom att göra branschen mindre homogen, att få företag att bli bättre.

På MRM//McCann kommer hon att jobba under Peter Kamstedt, som nyligen utsågs till vd.
– Det ska bli både utmanande och spännande att få vara med att skapa något nytt och unikt tillsammans med Peter. Han är både oerhört kompetent och drivs av bra grundvärderingar, vilket blir allt viktigare för mig när jag väljer arbetsplats, säger Emmeli Österdahl.

LÄS MER: Lämnar DDB för Great Works

Vid det senaste bokslutet som kom i december 2014, redovisade MRM en omsättning på 33,9 Mkr (55,5 Mkr). Byrån gjorde ett rörelseresultat på -5,2 Mkr (-4,3 Mkr).

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.