måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Eric Rosén blir associate editor på Aftonbladet

Publicerad: 29 oktober 2018, 10:25

Foto: Magnus Sandberg

Politisms tidigare chefredaktör Eric Rosén går vidare inom Schibsted-koncernen och blir ny associate editor på Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetEric RosénPolitism

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I slutet av september kom beskedet att Schibsted drog tillbaka sin finansiering av vänstersajten Politism med hänvisning till det rådande annonsläget. Sajten är för tillfället vilande men har överlåtits till LO:s mediehus.

Nu har sajtens chefredaktör och ansvariga utgivare Eric Rosén gjort klart med en ny tjänst inom Schibstedsfären. Från och med den 8 november kommer Eric Rosén att verka som associate editor på Aftonbladet.

– Eric Rosén är en driven digital kraft, han förstår produkt och affär och är en erfaren publicist. Det gör honom perfekt för rollen och jag ser fram emot att jobba ihop, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Innan tiden på Politism jobbade Eric Rosén som redaktör på Dagens Arena och nyhetschef på Nyheter 24.

– Vi arbetar just nu med att utveckla både vår interna kultur och förståelsen för vår digitala resa framåt. I det arbetet kommer Eric Rosén att vara en viktig länk som bidrar till att binda samman journalistiken, affären och den publicistiska idén till en tydligare kommunikativ helhet, säger Lena K Samuelsson.

I uppdraget ingår bland annat att representera Aftonbladet i externa sammanhang.

– Att få möjlighet att gå in och jobba med Aftonbladet under en avgörande tid, i ett medielandskap där så mycket förändras så snabbt, känns fantastiskt. Vi står inför otroligt spännande och utmanande år. Aftonbladet har en unik position att bygga vidare på och en lång resa att göra. För mig är det ett drömjobb att vara med och påverka hur den resan ser ut, säger Eric Rosén.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev