tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Eurosport får ny sportchef

Publicerad: 27 mars 2018, 12:55

Emir Osmanbegovic och Hanif Hosseini.

Foto: Pressbilder

Emir Osmanbegovic får prestigejobbet som Senior Vice President Sports Content and Prodution på Eurosport med stationering i Paris. Hanif Hosseini tar över som sportchef i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks SwedenEmir OsmanbegovicEurosport

FT

Fredrik Thambert


Emir Osmanbegovic värvades till Discovery Networks Sweden från TV4 år 2014. Sedan dess har han primärt arbetat med att utöka tv-husets rättighetsportfölj med bland annat Allsvenskan från år 2020. Nu går han vidare inom den internationella koncernen och får ansvaret för allt sportinnehåll på Eurosport.
– Detta är ett drömjobb och jag är oerhört laddad. Under OS i Pyeongchang visade Eurosport vilken enorm styrka och potential det finns i att arbeta gränsöverskridande och tillsammans. Det arvet ska vi förvalta, utveckla och bygga på inför framtiden och jag är oerhört smickrad och tacksam för förtroendet att leda det arbetet, säger Emir Osmanbegovic i ett pressmeddelande.

Hans nuvarande position tas över av redaktionschefen Hanif Hosseini.
– Nu ser jag fram emot att komma igång, tillsammans med alla kompetenta kollegor på huvudkontoret i Paris och runt om i Europa. Samtidigt är jag glad att välkomna Hanif Hosseini till rollen som sportchef i Sverige. Vår svenska verksamhet är i mycket goda händer, Hanif är en naturlig ledare, omtyckt och respekterad av hela teamet, säger Emir Osmanbegovic.

Hanif Hosseini har en bakgrun inom SVT och får nu i uppgift att förvalta och utveckla Eurosports innehåll.
– Det är en stor ära för mig att få chansen att driva produktionen och innehållsutvecklingen kring Eurosport med vår växande sportportfölj och satsning inför framtiden. Med OS i Pyeongchang i ryggen ser vi nu fram emot OS i Tokyo 2020 och glödheta Allsvenskan och Superettan samma år, säger han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev