Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Eurosport hämtar från Expressen TV

Publicerad: 30 oktober 2014, 11:36

Gusten Dahlin ansluter sig till Eurosports fotbollsteam. Han kommer närmast från Expressen, där han ledde VM-sändningarna i somras.


Ämnen i artikeln:

Gusten Dahlin

– Eurosports fotbollssatsning känns väldigt spännande och något man självklart vill vara en del av. Att få jobba kontinuerligt med Bundesliga och EM-kval i direktsändning tillsammans ett riktigt vasst team ser jag verkligen fram emot, säger 25-årige Gusten Dahlin i en kommentar.

Eurosport har satsat hårt på att bygga ett starkt team under sommaren och hösten för att hantera både Bundesliga och EM-kvalitet, men man ska även satsa på klubblags-VM och Africa Cup of Nations.

Gusten Dahlin blir bland annat programledare för Eurosport 2:s Bundesligastudio – han debuterar Bundesligastudion den 8 november och blir därmed en del av teamet med alltifrån Karin Frick, Christopher Kviborg och Petronella Ekroth till Rami Shaaban och Matias Concha.

– Vi har haft ögonen på Gusten en tid och är övertygade att han är rätt nyförvärv, säger John Carenfelt, produktionschef på Eurosport i en kommentar.

Planen är att Gusten Dahlin ska få en bred roll på Eurosport där han dels ska utvecklas ytterligare som programledare, dels även jobba som reporter och kommentator.

Eursport2 direktsänder upp till fem matcher per omgång i Bundesliga.

Discovery Communications blev majoritetsägare i Europasport i år, vilket också är samma år som Eurosport firar 25 år.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Gusten Dahlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.