Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Eva Hamilton ny ordförande för Film&TV-producenterna

Publicerad: 9 Maj 2017, 11:24

SVT:s tidigare vd Eva Hamilton blir ny ordförande för branschorganisationen Film&TV-producenterna.


Ämnen i artikeln:

Björn RosengrenSVTEva HamiltonFilm&TV-producenterna

Eva Hamilton efterträder Björn Rosengren som kliver av posten efter 10 år.

– Det ska bli roligt att få ta över ordförandeklubban efter Björn, men samtidigt svårt. Det här är en jättespännande bransch där mycket händer, men det finns så mycket som skulle kunna göras för att ge den bättre förutsättningar.  Svenska film-, tv- och reklamfilmsproducenter har under senare år haft stora internationella framgångar, ändå saknas en samordnad näringspolitik som skulle kunna bidra till robusta lösningar på problem som gäller för t.ex. rättigheter och finansiering, säger Eva Hamilton i en kommentar.

Sedan 2015 då Eva Hamilton lämnade tjänsten som vd för SVT har haft styrelseuppdrag hos skilda aktörer som Filip & Fredriks produktionsbolag Nexico, Fortum, LKAB och Lindex.

– Vi är väldigt stolta och glada att kunna välkomna Eva. Med sin erfarenhet och sin person kommer Eva tillföra mycket till Film&TV-Producenterna. Björn har under sina 10 år som ordförande byggt upp Film&TV-Producenterna till den organisation den är idag och lagt grunden för det viktiga arbete som ligger framför oss, säger Johan Holmer, generalsekreterare för Film&TV-producenterna.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.