Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Eva Hamilton till JKL

Publicerad: 7 september 2017, 07:03

Anders Lindberg, Eva Hamilton och Maria Grimberg.

JKL knyter till sig ytterligare ett tungt namn. Den förre SVT-vd:n Eva Hamilton blir senior advisor tillsammans med Göran Persson.


Ämnen i artikeln:

Göran Persson

I september månad börjar Eva Hamilton att kombinera sina styrelseuppdrag på aktörer som LKAB, Dramaten och Nexiko med att jobba som senior advisor på public relations-byrån JKL.
– JKL är välrenommerat, professionellt och har spännande kunder. Det ska bli väldigt stimulerande att som en del av JKL få vara med i olika skeenden av förändring hos dessa kunder, säger Eva Hamilton i en kommentar.

LÄS MER: Karriärsöndag: Dumdristighet gjorde Eva Hamilton till tv-chef

Hon kommer att bilda radarpar med tidigare socialdemokratiske statsministern Göran Persson.

Anders Lindberg, grundare och partner på JKL beskriver sitt nyförvärv enligt följande.
– Eva Hamilton har en unik förmåga att förstå hur det svenska samhället och den svenska opinionen fungerar. Hon förstärker därmed vår förmåga till analys och genomförande. Eva Hamilton är dessutom en erkänt duktig ledare som kommer att ge oss alla energi och nya perspektiv.

I våras slogs JKL samman med systerbyrån CNC som bedriver verksamhet i bland annat Storbritannien, Japan och Indien.
– Vi har redan många internationella uppdrag och väntar oss fler. JKL har med Eva Hamilton ett ännu starkare erbjudande för utländska kunder som överväger exempelvis investeringar i Sverige, säger Maria Grimberg, partner och chef för Stockholmskontoret.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Göran Persson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.