Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Evelina Rönnung till Hedvig

Publicerad: 5 maj 2020, 09:45

Det har gått ett halvår sedan nyheten om att Evelina Rönnung och Magnus Jakobsson lägger ned den gemensamma byråsatsningen Jr. Nu har kreatören gjort klart med ett nytt jobb som creative lead på försäkringsuppstickaren Hedvig.


Ämnen i artikeln:

Evelina RönnungHedvig

Evelina Rönnung fick ett snabbt genombrott i kommunikationsbranschen 2016 när hon som art director gjorde flera uppmärksammade jobb för Ikea under tiden på Åkestam Holst. Bland annat var hon med i arbetsgruppen som tog fram ”Pee Ad”.

Våren 2018 värvades hon över till Forsman & Bodenfors, där hon bland annat jobbade med Post Nord-kontot. Sejouren på byrån blev ettårig och förra sommaren lanserade hon byrån Jr. tillsammans med Magnus Jakobsson som då nyligen hade lämnat rollen som creative director på Åkestam Holst.

Efter fyra månader meddelade dock duon att de lade ned satsningen på Jr. I ett officiellt uttalande meddelade de att beslutet var gemensamt och berodde på att de inte hade kommit överens om byråns inriktning. Kort därefter kommunicerade North Alliance att Magnus Jakobsson återvänder i en roll som övergripande kreativt ansvarig för hela nätverket.

Och nu har alltså Evelina Rönnung gjort klart med ett nytt jobb. Det är på Linkedin som Evelina Rönnung meddelade om sitt nya jobb, som creative lead på försäkringsbolaget Hedvig. Varumärket har bland annat gjort kampanjer tillsammans med Borg & Owilli, som var involverade i Jr. bland annat som finansiär. Marknadschef för bolaget är Rebecca Lundin.

Resumé söker Evelina Rönnung för en kommentar.   

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Evelina RönnungHedvig

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.