torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ex-finansminister tar över Børsen

Publicerad: 23 november 2017, 13:13

Bonniers danska affärstidning Børsen utser tungviktaren Bjarne Corydon till ny vd och chefredaktör.

Ämnen i artikeln:

BørsenBonnier

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Bjarne Corydon arbetar sedan 2015 som McKinsey-konsult och rollen som Director för McKinsey Centre for Government. Innan dess var han fyra år i den socialdemokratiska regeringen – som Danmarks yngsta finansminister.

Nu tar han alltså över som chefredaktör och vd för Danmarks största affärstidning Børsen, som ingår i Bonnier-koncernen. Han ersätter Anders Krab-Johansen som blir koncernchef på Berlingske Media.

– För mig har Børsen alltid haft en speciell roll i det danska medielandskapet. En ”must-read” om man är intresserad av näringsliv, marknader och den bredare ekonomin. Därför ser jag det som ett unikt privilegium att få möjligheten att leda Børsen. Jag går in i uppgiften med höga ambitioner”, kommenterar Bjarne Corydon den nya tjänsten.

Børsen har genomgått en orolig resa. Bonnier låg i början på 2016 i förhandlingar om att sälja tidningen till JP/Politikens Hus – till ett pris av 800 miljoner – en affär som sedan sprack. I januari 2017 ingick de båda avtal om gemensamt ägande av tidningen, med Bonnier som fortsatt huvudägare.

Enligt Karmo Kaas-Lutsberg, styrelseordförande Børsen och chef för b2b, har processen att hitta en person att leda tidningen varit lång.

– Bjarnes unika erfarenheter och perspektiv i skärningspunkten mellan ekonomi, företagande och politik kommer att stärka Børsen, säger han.

Bjarne Corydon tillträder den 1 januari.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev