Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Expressen fortsätter att plocka in tv-profiler

Publicerad: 13 juli 2015, 14:02

Hannes Nelander

För bara två veckor sedan stod det klart att Expressen TV rekryterar TV4:s Anna Herdenstam och Hanna Malmodin. Nu är Rapports nyhetsankare Hannes Nelander näst på tur.


Ämnen i artikeln:

Klas GranströmExpressen

Hannes Nelander har jobbat på TV4 och SVT och har de senaste åren varit programledare på Rapport. Nu får han en motsvarande roll på Expressen TV – något han kallar "ett givet steg i karriären".

– Hannes är en väldigt duktig live-programledare. Det vi vill göra är att utveckla framtidens nyhets-tv – och Hannes är väldigt orienterad mot att göra modern nyhets-tv. Hannes erfarenhet och ambition är perfekt för oss, säger Klas Granström, redaktionschef och ansvarig för digitala medier på Expressen.

Hannes Nelander börjar på Expressen i höst.

Tidigare har förutom Anna Herdenstam och Hanna Malmodin även Karin Bülow Orrje anslutit till Expressen och tv-journalisterna Sanne Olsson och Johanna Wikström rekryterats från Aftonbladet.

– Det är inte krångligare än att vi hållit på med webb-tv länge – det går bra och vi ska fortsätta storsatsa på framtidens nyhets-tv. Besökarna på sajterna vill ha rörlig bild och tv är en viktig del av nyhetsförmedlingen i dag. Vi vill producera mer och göra bättre tv, säger Klas Granström.

– Det är därför intressant att rekrytera både de som tidigare har jobbat med tv, men också de som gör tv på ett nytt och modernt sätt. Det går väldigt bra för Expressen, och vi har ambitionen att fylla på med ännu fler duktiga medarbetare.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Klas GranströmExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.