Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Expressen rekryterar ny utvecklingsredaktör

Publicerad: 29 maj 2017, 12:46

Foto: Expressen

Lena Allerstram blir ny utvecklingsredaktör på Expressen.


Ämnen i artikeln:

UtbildningsradionExpressen

Lena Allerstam kommer närmast från tjänsten som strategichef på Utbildningsradion. På Expressen får hon tjänsten utvecklingsredaktör och kommer att jobba jämte Kenneth Eriksson.

– Expressen är ett mediehus med en publicistisk ledning som står för mod och förnyelse. Jag ser verkligen fram emot att bidra till att journalistiken via nytänkande når fler användare i digitala kanaler, säger Lena Allerstam, som börjar på Expressen 1 juni.

Allerstam kommer att ansvara för distributionsfrågor samt affärs- och produktutbildning. I affärsutvecklingsteamet ingår även Dan Edström, utvecklingsredaktör med ansvar för sociala medier.

– Den samlade kunskapen om innehåll och kommersiella förutsättningar som finns hos Lena, Kenneth och Dan ger Expressen helt nya möjligheter till satsningar i vårt arbete för att bli den primära digitala nyhetskällan, säger Klas Granström, redaktionschef och ansvarig för digitala medier på Expressen.

Lena Allerstram har tidigare varit chef och ansvarig utgivare inom både SVT och UR, hon har även suttit i Utgivarnas styrelse under flera år.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

UtbildningsradionExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.