Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Expressen tar in Blank Spot Project-grundare

Publicerad: 17 mars 2015, 13:34

Magda Gad.

Foto: Cornelia Nordström.

Magda Gad är en av grundarna till Blank Spot Project – den läsarfinansierade sajten för utrikesjournalistik. Nu börjar hon jobba för Expressen.


Ämnen i artikeln:

Blank Spot ProjectExpressenMagnus AlselindMagda Gad

Magda Gad kommer att blogga, skriva krönikor och göra reportage för Expressens räkning.

– Expressen har erbjudit mig en plattform där jag kommer få möjlighet att göra utrikesjournalistik på ett nytt sätt – med personliga berättelser och dagliga möten med människor bortom de upptrampade nyhetsstigarna, säger hon i en kommentar.

Hennes engagemang i Blank Spot Project kommer dock att fortsätta.

– Expressen har stora traditioner att värna vad gäller utrikesjournalistiken. Värvningen av Magda Gad är en del i vår fortsatta satsning. Nyligen började även TT:s utrikesreporter Carl Fridh Kleberg här och sedan tidigare jobbar bland andra Terese Cristiansson och Kassem Hamadé för oss med bevakning i krigszoner och på andra platser dit andra inte hunnit ta sig eller inte tittar, säger redaktionschef Magnus Alselind, som ansvarar för Expressens nyhetsarbete, i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.