Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Expressen värvar från SvD

Publicerad: 8 januari 2018, 08:49

Frida Sundkvist har gjort en mängd uppmärksammade publiceringar under tiden på SvD.

Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Expressen förstärker med Frida Sundkvist från Svenska Dagbladet. Hon kommer att ingå i kvälltidningens grävgrupp för undersökande journalistik.


Ämnen i artikeln:

SvDExpressen

Frida Sundkvist har gjort en flera uppmärksammade publiceringar i Svenska Dagbladet där hon granskat alltifrån Fingerprint Cards och välfärdsbolag som utnyttjat flyktingströmmen till problemen inom polisen, och varit SvD:s utsända på Nobelfesten. Dessutom tog hon en bild efter terrordådet på Drottninggatan på en polis hjälper en äldre dam över gatan i kaoset. Bilden blev symbolisk för stämningen i Stockholm efter tragedin. Hon var även en del av SvD:s granskning av svenska nazister som sampublicerades med Aftonbladet.

– Det viktigaste för mig 2018 är att de undertrycktas röster blir hörda genom modig journalistik. Det handlar både om fortsatt granskning av strukturerna bakom #metoo-uppropen och av situationen som har uppstått i områden där vissa grupper står utanför samhället. Även inom ekonomijournalistiken, som ligger mig varmt om hjärtat, behövs det tuffa granskningar av dem som sitter på makten och pengarna, säger Frida Sundkvist i en kommentar.

Expressens redaktionschef Magnus Alselind säger i en kommentar:

– Frida Sundkvist är en driven reporter som inte väjer för svåra ämnen. Hon sätter publiceringen i fokus och är en viktig rekrytering för att värna och vara med om att utveckla vårt nyhetsarbete.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SvDExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.