Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Expressen värvar prisnominerad journalist

Publicerad: 29 oktober 2015, 13:19

Federico Moreno.

Foto: Expressen.

I måndags nominerades Federico Moreno till Stora Journalistpriset för granskningen "Pojkarna på Malmö central". Nu går han till Expressen/Kvällsposten.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetKvällspostenExpressen

Federico Moreno arbetar som frilansjournalist och gjorde den uppmärksammade granskningen tillsammans med Jens Mikkelsen och Hussein El-Alawi. Nu värvas han av Expressen och kommer fortsatt ha Malmö som bas.
– Jag vill berätta om ett Sverige som många inte känner till. Jag är intresserad av människor och områden som oftast inte syns i medier, men som är fulla av starka, berörande historier som säger mycket om de stora samhällsfrågorna, säger Federico Moreno i en kommentar.

Han har tidigare varit utrikesredaktör och reporter på Sydsvenskan samt chefredaktör för det numera nedlagda magasinet Gringo.
– Jag är väldigt glad att Federico Moreno ska jobba för oss. Det händer mycket i Malmö just nu och behovet av ett starkt berättande har kanske aldrig varit större. Federico ger oss nya ögon i staden, menar Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.