söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Expressenreportern byter ut journalistik mot juridik

Publicerad: 12 maj 2016, 09:46

Foto: Vivi Båvner

Efter fem år på Expressen bestämde sig Roland Johansson för att ta tjänstledigt och studera juridik. Nu väljer han att helt och hållet lämna anställningen och fokusera fullt ut på juridiken.

Ämnen i artikeln:

JuridikExpressen

LL

Louise Lindberg


Mellan år 2009 och 2014 jobbade Roland Johansson som rättsreporter och nyhetsreporter på Expressen. Efter det har han lagt ner sin tid på heltidsstudier på juristprogrammet vid Stockholms Universitet. Nu lämnar han mediehuset helt och hållet och satsar på juridiken istället.

– Jag valde först att ta tjänstledigt när jag kom in på utbildningen 2014 men nu har jag kommit så pass långt att jag känner att jag nog kommer att klara av det. Då vågar jag ta steget fullt ut och säga upp mig. Förhoppningsvis kan det hjälpa någon som i dag går på ett vikariat eller ett bemanningskontrakt och väntar på att få en fast anställning på Expressen, säger Roland Johansson i ett meddelande.

Men vad exakt han kommer jobba med i framtiden står ändå inte helt klart.

– Jag har inte bestämt exakt vad jag ska arbeta med i framtiden. Men med min bakgrund i åtanke lutar det åt någonting som har med rättsväsendet att göra. Domare eller åklagare ligger nära till hands men juridikstudierna har samtidigt gjort att jag insett att det finns många yrkesområden att välja på.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev