Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Expressens Moskva-korre lämnar

Publicerad: 10 april 2017, 11:38

Carl Fridh Kleberg.

Foto: Pressbild

Carl Fridh Kleberg slutar på kvällstidningen efter drygt två år. Men han blir kvar i Ryssland – åtminstone några månader till.


Ämnen i artikeln:

RysslandExpressen

Expressen värvade utrikesreportern Carl Fridh Kleberg från TT i början av 2015. Sedan dess har han bland annat varit med och drivit den numera insomnade utrikessatsningen Geo.

Förra våren flyttade han till Moskva och blev tidningens Rysslandskorrepondent. Men sedan en dryg vecka tillbaka har han slutat.
– Precis just nu så går jag en intensivkurs i ryska och frilansar, jag har ju precis börjat men förra veckan så jobbade jag för SVT och medverkade bland annat i BBC. På lite längre sikt så finns planer men alla detaljer är inte helt spikade än, säger han i ett mejl till Resumé.

Vad som blir nästa steg i karriären är inte helt klart.
– Enligt planen är jag kvar i Ryssland minst ett par månader nu, jag har en del jobb att göra men har även ett språkstipendium att utnyttja och jag har redan börjat vilket är grymt kul. I höst så kommer jag förmodligen att vara här i Moskva men det är några detaljer kvar att helt spika så jag måste än så länge vara lite vag på den punkten.

Om tiden på kvällstidningen säger Carl Fridh Kleberg:
– Vad gäller Expressen så har jag jobbat där i över två år nu. Det har varit utvecklande och spännande, inte minst tv-arbetet som verkligen har varit lärorikt och som gett redig mersmak. Samtidigt så tror jag att det är bra att gå vidare också, till exempel är jag väldigt sugen på att jobba i andra format och på engelska.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

RysslandExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.