Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Facebook rekryterar Eurosports vd

Publicerad: 22 januari 2018, 14:49

Som ett led i satsningen på att säkra internationella sporträttigheter värvar Facebook Eurosport-vd:n Peter Hutton.


Ämnen i artikeln:

FacebookEurosportSporträttigheter

Den 9 februari är det deadline för att lämna bud på de eftertraktade sändingsrättigheterna till brittiska Premier League. En rättighet som när det senast begav sig kostade Sky och BT sex miljarder pund.

Under hösten har det i medier tisslat och tasslats om att nätjättar som Facebook och Amazon ska ge sig in i budstriden för att stärka materialet på sina respektive streamingtjänster.

Och nu rekryterar Facebook Eurosports vd Peter Hutton, det rapporterar The Guardian. Hutton, som varit vd för Eurosport i tre år, hjälpte bland annat den Discovery-ägda kanalen att säkra de europeiska sändningsrättigheterna för de Olympiska spelen. Innan dess har han varit vice vd på sporträttighetsagenturen MP & Silva, där han bland annat hade hand om försäljningen av sändningsrättigheterna till Fotbolls-VM.

Hutton kommer dock inte att tillträda sin post innan kommande vinter-OS som tar slut den i mars.

Sedan tidigare har Facebook köpt sändningsrättigheter för amerikanska MLS, Mexikanska förstaligan samt utvalda matcher i Champions League.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.