Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Filippa Wallestam ny vd för MTG Sverige

Publicerad: 27 mars 2018, 08:12

Filippa Wallenstam, MTG Sverige.

Filippa Wallestam är MTG Sveriges nya vd. Hon tar därmed över ansvaret för TV3, TV6, TV8 och TV10 tillsammans med Viasat, Viafree samt MTG:s radioverksamhet.


Efter det spruckna samgåendet med TDC annonserade MTG i förra veckan att verksamheten separeras i två olika bolag: Modern Times Group MTG och Nordic Entertainment. Efter förändringen är Jørgen Madsen Lindemann alltjämt vd och koncernchef för Modern Times Group MTG samtidigt som Anders Jensen blir vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group.

Filippa Wallestam börjar som vd för MTG Sverige den 1 april och kommer att rapportera till Anders Jensen.

– Jag är väldigt stolt och glad över min nya roll. MTG opererar på en av de allra mest konkurrensutsatta marknaderna och vi har frekvent bevisat vår kraft att utvecklas. I dag är vi ett fullt integrerat mediehus inom tv, digital kommunikation och innehållsproduktion, säger hon i ett pressmeddelande.

Filippa Wallestam kom till MTG 2014 och började som strategiansvarig för koncernens fri-tv och radioverksamhet i skandinavien. Hon har tidigare bland annat varit strategikonsult i London och New York för Boston Consulting Group.

–  Filippa har i rollen som operativ chef varit central framgången för MTG i Norden som en del av vår nordiska ledningsgrupp. Hon har en hög strategisk förmåga och kan vår affär på sina fem fingrar. Filippa är helt rätt person att fortsätta utveckla MTG Sverige när bolaget nu fortsätter sin resa inom nya Nordic Entertainment Group, säger Anders Jensen i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.