Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

FLX rekryterar Anna Anthony

Publicerad: 10 september 2018, 08:59

Anna Anthony

Foto: Pressbild

Anna Anthony har lång erfarenhet som långfilmsproducent – nu blir hon ny kreativ chef på produktionsbolaget FLX.


Ämnen i artikeln:

FLXPontus Edgren

Anna Anthony kan beskrivas som en producentveteran inom långfilm. Hon började som producent för Josef Fares och filmen "Jalla! Jalla!" och har efter det varit med att producera samtliga av Josef Fares filmer, bland annat Kopps och Zozo. Utöver det har Anna Anthony samproducerat "Hämnden" och "Bröder", tillsammans med den danska regissören Susanne Biers samt Per Flys Arvet och Dråpet.

I tjugo år har hon arbetat på produktionsbolaget Memfis Film, där hon även var delägare. Hon kommer närmast från Avanti Film där hon producerat All Inclusive och Unga Astrid. Men nu har det blivit dags att axla en ny roll som kreativ chef för FLX.

– Jag ser mycket fram emot att leda långfilmsavdelningen på FLX, det mest dynamiska produktionsbolaget i Sverige just nu. Det är ett privilegium att få arbeta med kreativa, vassa och vänliga människor och tillsammans med dem skapa publikstarka filmer av hög kvalitet, säger Anna Anthony i en kommentar.

FLX har som mål att de kommande åren producera två filmer per år. Just nu pågår inspelningen av den nya Jönssonligan med Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt.

Anna Anthony tillträder sin nya tjänst den 8 oktober.

– Vi är mycket stolta och glada att välkomna Anna Anthony till FLX. Anna har ett imponerande track record och en sällsynt förmåga att identifiera och realisera fantastiska berättelser för en bred filmpublik, vilket går hand i hand med FLX' vision i allt vi gör, säger Pontus Edgren, vd FLX.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

FLXPontus Edgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.