Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Fokus stärker upp den politiska bevakningen

Publicerad: 4 Oktober 2017, 07:21

Erik Fichtelius och Janne Sundling.

Foto: Wikimedia Commons/Andreas Elgstrand

Erik Fichtelius blir politisk krönikör och Janne Sundling rekryteras från Dagens Samhälle som reporter.


Ämnen i artikeln:

Erik FichteliusFokusClaes de Faire

Med ett år kvar till valet stärker Fokus upp redaktionen med två rutinerade skribenter. Janne Sundling, med ett förflutet på Resumé, ansluter från Dagens Samhälle och blir inrikespolitisk reporter.
– Han är en duktig och erfaren reporter, en skicklig stilist till en rad böcker. Jag har lång erfarenhet av att jobba med Janne och uppskattar honom som medarbetare och reporter. Janne har dessutom skrivit för Fokus löpande sedan tidningen grundades, så han är ett igenkänt namn för både medarbetare och läsare, säger den nytillträdda chefredaktören Claes de Faire.

Erik Fichtelius, som har varit vd på UR och en har lång karriär som politisk reporter på SVT i ryggen, blir politisk krönikör i Fokus. Hans roll är ej att förväxla med opinionsmaterialet i magasinet.
– Erik Fichtelius är en spännande person som vi inte haft möjlighet att följa i svensk press de senaste åren. I rollen som politisk krönikör kommer han att analysera vad som händer i svensk inrikespolitik, säger Claes de Farie.

Vad gör ni mer för satsningar inför valåret?
– Det kommer löpande nyheter hela tiden.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.