Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Fokus stjärnreporter till Expressen

Publicerad: 4 maj 2016, 07:48

Torbjörn Nilsson är den senaste i raden av rekryteringar till Expressen. Samtidigt har Fokus nu tappat sina största profiler.


Ämnen i artikeln:

FokusExpressenJohan Hakelius

Torbjörn Nilsson har genom åren varit Fokus kanske mest hyllade reporter. Två gånger har han utsetts till "Årets Journalist" vid Tidskriftsgalan. Nu lämnar han tidningen för Expressen, som ligger i värvartagen.
– Det är för mig först och främst hedrande att få komma till den tidning där Anders Ehnmark haft sin bas i sextio år. Jag uppfattar det som att Expressen är mycket allvarlig i sin satsning på kvalitetsjournalistik. Det ska bli kul att försöka bidra i det arbetet, säger Torbjörn Nilsson i en kommentar.

Han har också skrivit boken "De omänskliga" (2010) och varit redaktör för "Därför vann dom" (2011).
– Torbjörn Nilsson är en av den berättande journalistikens stora stjärnor. Hans förmåga att skildra och bringa klarhet i inrikespolitiken kommer att stärka Expressens profil som politikbevakare ytterligare, kommenterar Karin Olsson, stf utgivare på Expressen.

Expressen har värvat en lång rad profilerade skribenter den senaste tiden. Alex Schulman, Nisha Besara och Magnus Falkehed är några exempel. Intressant i sammanhanget är att även Fokus chefredaktör Johan Hakelius nyligen blev krönikör för tidningen – dit alltså nu även Torbjörn Nilsson sällar sig.
– Expressen har en hög ambition att vara Sveriges främsta mediehus för live-tv och senaste nytt. Samtidigt vill vi ge analys och fördjupning med satsningar som vår utrikessajt Geo och reportage av Torbjörn Nilsson, menar Karin Olsson.

Fokus har å sin sida dränerats på personal sedan Johan Hakelius och redaktionschefen Jan Huss tog över. Bland namnen som redan lämnat finns Maggie Strömberg, Claes Lönegård, Ebba Bonde och Anna Ritter.

Här kommenterar Johan Hakelius avhoppen från magasinet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.