Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Fokus värvar Emanuel Sidea

Publicerad: 14 november 2017, 09:14

Emanuel Sidea.

Foto: Joachim Lundgren Photography

Ekonomijournalisten och författaren Emanuel Sidea ansluter till Fokus redaktion.


De senaste åren har Emanuel Sidea arbetat som frilansreporter åt bland annat Affärsvärlden och Svenska Dagbladet. Tidigare arbetade han i många år åt Veckans Affärer. Dessutom har han skrivit böckerna "Mannen från Harem" och "Skräck och avsky i Euroland".

Nu värvas han av Fokus nye chefredaktör Claes de Faire.
– Jag är så klart glad att vi kunnat knyta till oss en av de bästa pennorna där ute. Han är en driven och duktig reporter, säger han.

De båda har tidigare arbetat ihop när Claes de Faire var chefredaktör för Veckans Affärer under en period. Nu kommer Emanuel att skriva om ekonomi för Fokus räkning.
– Vi skriver ekonomi på vårt sätt. Vi skriver inte om kvartalsrapporter utan om ekonomiska frågor ur ett strukturellt perspektiv, till exempel hur AirBnb förändrar bostadsmarknaden, säger Claes de Faire.

Johan Anderberg, som varit föräldraledig från Fokus senaste året, lämnar tidningen. Nyligen slutade även Jon Åsberg som gick till Di TV.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.