Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Fokus värvar från Aller

Publicerad: 29 januari 2016, 15:17

I veckan lämnade den profilerade reportern Claes Lönegård Fokus för SvD. Nu har magasinet gjort klart med en förstärkning i form av Nina van den Brink som närmast kommer från en redaktörstjänst inom Aller Media.


Ämnen i artikeln:

MediebranschenFokusRekryteringJohan HakeliusAller Media

Nina van den Brink (tidigare Åkerberg) är kanske framförallt känd för sin tid på Di Weekend. Inom kort börjar hon på Fokus där hon kommer att vara central som redaktör i den omgörning av magansiet som Morten Postrup leder och som beräknas vara klar inom ett år.

– Nina har mycket av det man måste ha för att kunna jobba på Fokus. Hon har en hög redaktörkapacitet, är en god stilist och är kunnig på flera olika områden kanske framförallt som ekonomijournalist. Hon har både granskat siffror och jobbat mycket med stilistik, säger Johan Hakelius till Resumé och fortsätter:

– I Fokus omgörning vill jag att Fokus ska få mer attityd och hjärta. Här har hon den perfekta kombinationen att kunna tillföra featurens mjuka värden utan att tappa den journalistiska faktakunskap som är magasinets kärna.

I januari stod det klart att redaktören Anna Ritter och art directorn Ebba Bonde lämnar Fokus. I veckan gick Claes Lönegård samma väg när han rekryterades av Svenska Dagbladet. Förutom att sköta rekryteringarna av efterträdare kommer politikredaktören Torbjörn Nilsson att vara tjänstledig på 60 procent för att skriva bok när han kommer tillbaka från sin pappaledighet. Därtill är reportern Johan Anderberg tjänstledig, även han för att skriva bok fram till den 1 april.

– Vi har lite pussel att lägga och många på redaktionen är i en ålder där de får barn. Samtidigt som bokjobben leder till en del planeringssvårigheter är det väldigt positivt för Fokus. Vi har stor nytta av de kunskaper och den expertis som de kommer tillbaka med.

Kommer Claes Lönegård att ersättas?
– Jag hoppas att vi har en ersättare på plats inom de närmaste veckorna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.