Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Folke Film-regissör till New Land

Publicerad: 17 januari 2018, 09:32

Laerke Herthoni går vidare.

Vid årsskiftet upphörde det prisbelönta produktionsbolaget Folke Film. Nu går en av bolagets tidigare regissörer Laerke Herthoni till New Land.

Ämnen i artikeln:

New LandFolke filmLaerke Herthoni

MF

Mårten Färlin


Den unga reklamfilmsregissören Laerke Herthoni, som värvades till produktionsbolaget Folke Film 2013, 24 år gammal, har varit uppmärksamma för mycket. Hon gjorde Feministiskt Initiativs valfilm inför valet 2014 och regisserade Refugees Welcomes kampanjfilm 2016, för att få fler att engagera sig i och hjälpa nyanlända.

2015 nominerades hon som första kvinna någonsin till priset Bästa reklamfilmsregissör på Roygalan. Hennes filmer för Georg Jensen, Audi och Volvo har vunnit priser i Cannes Lions, Eurobest, The One show, LIA Awards, Epica, D&DA och Guldägget.

Men vid årsskiftet stod det klart att Folke Films grundare beslutat att gå vidare, och lägga ner bolaget.

– Vi vill satsa på oss själva. Det är dags för mig och de andra att bli lite mer egoistiska. Våra internationella jobb ger inga fördelar för bolagsbyggandet i Sverige. De två sakerna går helt enkelt inte att kombinera, sa en av grundarna Filip Nilsson till Resumé då.

Laerke Herthoni tappade därmed sin uppdragsgivare.

Men i dag tillkännager hon på Instagram att hon ansluter till produktionsbolaget New Land.
"Jag är otroligt stolt över att tillkännage att jag ansluter mig till @newland.tv i Skandinavien. 2018 kommer att bli det överlägset bästa året. Jag kan inte bärga mig att få sätta igång," skriver hon i posten.

New Land har flera gånger samarbetat med reklambyrån Forsman & Bodenfors och står bland annat bakom Volvos känslosamma reklamfilm "Moments" samt Ikeas drömlika reklamfilmer med svenska kändisar som Sivala Imam.

– Vi är oerhört glada över denna rekrytering. Laerke är en av de starkaste lysande stjärnorna på regihimlen just nu och hon är dessutom en fantastisk person att arbeta med. Med en stark kreativ drivkraft och fingertoppskänsla skapar hon engagerande och emotionella filmer för dess avsändare. Vi ser väldigt mycket fram emot att jobba med henne och hon är ett bra tillskott till vår redan starka familj av regissörer här på New Land, kommenterar Therese Engberg, Exekutive Producent New Land.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev