Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Före detta statssekreterare går till Diplomat

Publicerad: 16 mars 2015, 13:58

Daniel Johansson

Foto: Pressbild/Johan Öddman

Daniel Johansson, tidigare statssekreterare, rekryteras till kommunikationsbyrån Diplomat Communications som Senior Advisor.


Ämnen i artikeln:

Anna-Karin HattDiplomat CommunicationsMaud OlofssonOscar Hyléen

De senaste fyra åren har Daniel Johansson arbetat som statssekreterare hos Alliansregeringens näringsminister Maud Olofsson och IT- och energiminister Anna-Karin Hatt. Hans ansvar då var över energi och IT-frågor och även telekom- och postfrågor.

Oscar Hyléen, vd och partner i Diplomat Communications, säger i ett pressmeddelande att han tror att det kommer hända mycket i gränslandet energi och ekonomi, områden Daniel Johansson har mycket erfarenhet från.

– Diplomat Communications har en av de starkaste positionerna inom lobbying och opinionsbildning i Sverige. Med Daniel Johansson tillför vi ytterligare en kraft med gedigen erfarenhet från regeringsarbete och med ett brett kontaktnät, till gagn för våra kunder.

Daniel Johansson säger i en kommentar att han ser fram emot sitt nya uppdrag och att arbeta tillsammans med konsulterna på Diplomat Communication.

– Vi arbetar redan i dag tillsammas i ett antal projekt och jag ser fram emot ett fortsatt gott och kreativt samarbete, där jag kan kombinera mitt samhällsengagemang med mina kunskaper från politik- och finansområdet.

Åren 1995-1998 – under samarbetet mellan Centerpartiet och den socialdemokratiska regeringen – arbetade Daniel Johansson med frågor kring saneringen av svensk ekonomi. Därefter tillbringade han åtta år som räntehandlare på den nordiska bankmarknaden innan han gav sig tillbaka in i politiken, då som ansvarig för ekonomisk politik och arbetsmarknad för Centerpartiet på samordningskansliet i Statsrådsberedningen.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.