Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Förlagsdirektören lämnar Egmont

Publicerad: 11 januari 2016, 16:11

Per Melander lämnar Egmont.

Förlagsdirektören Per Melander lämnar Egmont efter 12 år. Nu vill han arbeta med digital utveckling utanför företaget. ”Det är dags att prova någonting nytt” säger han.


Ämnen i artikeln:

EgmontEgmont TidskrifterEgmont Publishing

Per Melander ansvarar för Egmonts manliga specialintressetidningar inom segment som Båt, Motor, Res och Mode. Han är även medlem i ledningsgruppen.

Tidskriftsförlaget har precis avslutat en omorganisation och Per Melander kände då att det var dags att kasta in handduken.

– Jag har haft en fantastisk resa här på Egmont. Bolaget har växt från 250 miljoner kronor till över en miljard i omsättning. Det är helt enkelt dags att göra någonting annat. Dessutom är tajmingen bra. Jag har avslutat det jag skulle och inte påbörjat något nytt, säger han till Resumé.

Hur känns det att sluta efter så lång tid?
– Både vemodigt och spännande. Jag kommer att sakna alla fantastiska människor som jobbar här. Det finns otroligt mycket kunskap och passion i huset. Alla brinner verkligen för sina titlar och det skapar en härlig miljö.

Vad vill du göra nu?
– Jag vill fortsätta att utveckla mitt ledarskap, gärna i något digitalt format. Jag tror att med de erfarenheter jag har så finns det möjlighet att göra det bra. Och då bör jag jobba heltid med detta. Jag har några alternativ men inget konkret jag kan berätta om här och nu.

Vd Per Kjellander sörjer Per Melanders avhopp:
– Det är mycket tråkigt att han slutar. Jag har jobbat tillsammans med Pelle i 12 år och han har gjort ett mycket bra jobb. Han har gjort en betydande insats för oss och har varit en viktig del i förlagets utveckling de senaste åren, säger han till Resumé.

Per Melander lämnar företaget i slutet på februari.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.