Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Förre Metro-chefen föreslås bli ordförande i AIK

Publicerad: 7 mars 2018, 09:31

Eric Ljunggren.

Foto: Pressbild

Eric Ljunggren lämnade jobbet som chefredaktör på Metro i fjol. Nu föreslås han bli ordförande i fotbollsklubben AIK av en grupp som företräds av pr-konsulten Simon Strand.


Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenMetroSimon StrandAIK

Eric Ljunggren har en lång mediekarriär i ryggen, med chefsjobb på både Metro och Dagens Nyheter. Efter att Metro fick nya ägare förra våren lämnade han gratistidningen och sedan dess har han inte tagit något nytt publikt uppdrag.

I förra veckan drog pr-konsulten Simon Strand, som till vardags driver byrån 500, igång ett initiativ till en ny styrelse i AIK. Syftet är att komma med ett alternativ till den tidigare föreslagna styrelsen där Per Bystedt skulle behålla ordförandeklubban. Initiativet heter "500 AIK:are" och målet är at locka minst så många personer till föreningens årsmöte för att överrösta valberedningens förslag.

I går presenterades det nya förslaget, och här föreslås alltså Eric Ljunggren bli ordförande i klubben.
"Eric har ett stort AIK-hjärta, är en aktiv supporter och har tidigare varit med och etablerat Metro i många olika städer internationellt under tidningens storhetstid då den expanderade och blev världens mest lästa tidning. Eric är bra på att leda och utveckla team, är en god talesperson men också stark inom affärsutveckling" skriver Simon Strand i en bloggpost.

Årsmötet äger rum den 12 mars.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.