Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Förre vd:n lämnar Klirr

Publicerad: 19 december 2016, 11:59

Anders Hasselstrand

Klirr Stockholms förre vd Anders Hasselstrand lämnar byrån efter tolv år.


Ämnen i artikeln:

Anders HasselstrandKlirr Stockholm

Anders Hasselstrand kom till Klirr Stockholm 2003. Han har varit delägare i byrån och lämnade vd-posten ett år efter samgåendet med Tewonder 2013. Han har den sista tiden arbetat som operativ projektledare på byrån.

Varför lämnar du nu?
– Över 12 år på samma ställe. En sjuhelvets kul och utvecklande resa, men behöver göra nytt. Vill framför allt använda erfarenheterna till att bidra, i andra/nya sammanhang, där de kan göra nytta, säger Anders Hasselstrand.

Vad ska du göra i stället?
– Inte bestämt än. Ska utvärdera några alternativ, men troligen i någon form av ovan beskrivna. Det vill säga företag och organisationer med en stark vilja till utveckling/förändring, som nått en viss position och ska vidare till nästa. Framför allt i vår egen bransch. Läste till exempel Göran Åkestams krönika om att reklambranschen är ett jobb för masochister. Att erfarna reklamarbetare får applåder när de slutar och går ur branschen. Jag håller helt med och tycker också att det är trist.

– Tror att erfarenheter som vi som ledare har dragit på oss är precis det som behövs för vår bransch. Dels för att stärka och utveckla reklamen/kommunikationens betydelse för kunder och näringsliv, men framför allt att bidra till att unga duktiga, drivna människor kan strukturera, driva och utveckla sin verksamhet som företag. Det är där flaskhalsen sitter eftersom vår bransch oftast är entreprenör och kreatörsinitierad och det svåra är att översätta det till företagande i olika faser.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.