Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Försäljningsdirektören lämnar Hemnet

Publicerad: 29 oktober 2015, 11:08

Andreas Löwgren blir ny vd på Effektverket.

Foto: Petter Magnusson

Andreas Löwgren lämnar tjänsten som försäljningsdirektör på Hemnet efter nära sju år. Nu blir han vd för det digitala utvecklingsbolaget Effektverket.


Andreas Löwgren var på plats i Hemnets begynnelse, där han tillsammans med den före detta vd:n Carl-Henrik Borg fick i uppdrag att bygga upp organisationen. Sedan dess har intäkterna ökat från 22,5 miljoner kronor till drygt 162 miljoner (2014) och antalet anställda från två till 50 stycken. Idag slåss aktörer som Schibsted och Bonnier om att få köpa bostadssajten.

Löwgren kommer den 1 februari 2016 börja arbeta som vd på Effektverket – som arbetar med koncept, strategisk rådgivning och design.

– Det känns dock lite vemodigt att efter nästan 18 år lämna mediebranschen, även om mitt nya uppdrag på Effektverket kommer att vara i gränslandet. Men det var en självklarhet att fortsätta i den digitala världen och, framför allt, stå inför en ny stor utmaning, säger Andreas Löwgren i en kommentar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.