Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Fotbollsförbundet byter kommchef – Niklas Bodell blir presschef

Publicerad: 3 juli 2017, 06:44

Niklas Bodell får ny roll på fotbollsförbundet.

Andreas Jansson från Diplomat tar över som kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet efter Niklas Bodell som återgår till att bli presschef för herrlandslaget och Svenska Fotbollsförbundet.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetDiplomat CommunicationsNiklas BodellKommunikationschefAndreas JanssonSvFF

Niklas Bodell kom till fotbollsförbundet 2013 och tog då rollen som presschef för herrlandslaget i fotboll. Den tidigare journalisten som har flera år på Aftonbladet bakom sig, både som journalist och informationschef. Året efter blev han kommunikationschef för Svenska Fotbollsförbundet. Nu återgår han till att vara renodlad medie- och presschef för herrlandslaget och Svenska Fotbollsförbundet med ansvar för bland annat externt kommunikation och pr.

Andreas Jansson - närmast från kommunikationsbyrån Diplomat och tidigare Vattenfall där han var internationell kommunikationschef - blir i stället ny kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet.  Under tre år var han också kommunikations- och insamlingschef på Röda Korset samt dessförinnan tio år på Svenska Spels kommunikationsavdelning. De sista som kommunikationschef och med plats i koncernledningen.

Andreas Jansson tillträder den 1 september.

– Fotbollen betyder så mycket för så många, i Sverige och resten av världen. Min ambition är att, tillsammans med mina kollegor, fortsätta utveckla Svenska Fotbollförbundets kommunikationsarbete, så att det både stödjer och drar nytta av detta engagemang, säger Andreas Jansson i ett pressmeddelande.

Niklas Bodell kommer även att ingå i en rad utvecklingsprojekt och ansvara för samtliga förbundets medierelationer samt hanteringar.

– Det var inte längre hållbart att dubbla rollerna som kommunikationschef och presschef för landslaget. Inte minst med tanke på alla resdagar och att dygnet tyvärr bara har 24 timmar. Därför fick jag helt enkelt möjlighet att välja och jag brinner ju verkligen för medie-, public affairs- och PR-frågorna. Och för landslaget som jag ju inte riktigt kunde släppa. Dessutom är det en förmån att jobba tätt ihop med generalsekreterare Håkan Sjöstrand, säger Niklas Bodell i en kommentar.

– Vi har flera spännande utmaningar framför oss i svensk fotboll. I mina ögon har vi ett av landets främsta kommunikationsteam och jag ser fram emot att fortsätta att utveckla och ytterligare stärka vårt kommunikationsarbete, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.