Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Från Animal till startupen Auxy

Publicerad: 26 februari 2016, 15:19

Jonas Åhlén går till Auxy

Foto: Pressbild

Efter två år på Animal blir Jonas Åhlén Creative Director på Auxy för att leda företagets design­ och kommunikationsinsatser.


Ämnen i artikeln:

AnimalRekrytering

Jonas Åhlén har tidigare jobbat på Droga5 i New York. Senast kommer han från Animal (tidigare The Viral Company) som gjorde den omtalade Trump Donald-kampanjen.

I ett pressmeddelande skriver han att han inte kunde tacka nej till chansen att få jobba för startupen Auxy som grundades av före detta SoundCloud­toppen Henrik Lenberg.

– Auxys vision är att bygga en studio som får plats i mobilen, och att få vara med och öppna upp musikskapandet för en bredare publik känns både spännande och viktigt. Vad händer när vi sätter professionella verktyg i händerna på de som tidigare aldrig haft möjlighet att göra musik? När den här chansen dök upp kunde jag inte tacka nej, säger Jonas Åhlén.

Auxy, som grundades 2014 av SoundClouds före detta Plattformschef Henrik Lenberg, har bland annat fått utmärkelsen “Best of the year” på Apples lista över de bästa apparna i App Store. Efter iPhone-lanseringen i december 2015 utsågs appen till bästa app i januari.

Målsättningen med Auxy är att göra det möjligt att skapa riktig musik med telefonen. Bolaget finansieras  av bland annat Connect Venture. Även SoundClouds båda grundare Alex Ljung och Erik Wahlforss har gått in med pengar.

“Sedan vi startade Auxy 2014 har fokus varit att bygga en fantastisk produkt. Nu måste vi se till att vår kommunikation håller samma höga nivå. Jonas delar vår vision om att förändra musikvärlden och hans erfarenhet blir ovärderlig för att göra Auxy till ett varumärke i världsklass” säger Henrik Lenberg i en kommentar.

Sanna Wolf-Watz

Ämnen i artikeln:

AnimalRekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.