Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Från burgarboden till verktygslådan – här är Jeff Jacketts nya jobb

Publicerad: 28 augusti 2018, 12:03

Jeff Jackett

Foto: Clas Ohlson / Pressbild

Jeff Jackett lämnade McDonald´s i november 2017. Nu byter han amerikanskt mot svenskt och går in som marknadsansvarig för Clas Ohlson.


Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonMcDonald´s

I oktober förra året skrev Resumé om att kommunikationsdirektör Raymond Mankowitz och marknadsdirektören Jeff Jackett lämnar McDonald´s. Enligt uppgifter berodde beslutet på en oenighet med McDonald's då nye ägare, den brittiska finansmannen Guy Hands och hans uppköpsfond Terra Firma, var missnöjda med bolagets framtida kommunikationsstrategi.

Efter sex år på McDonald´s, och några månaders betänketid, har Jeff Jackett landat ett nytt uppdrag som marknadsansvarig för Clas Oholson. Han beskriver det som ett helt perfekt val, eftersom han är bosatt i Rättvik.

– Clas Ohlson är en väldigt stor del av Dalarna och då tog jag helt enkelt kontakt med dem och frågade ifall de behövde någon med min erfarenhet, vilket de gjorde. Det blev en bra kombination helt enkelt, säger Jeff Jackett till Resumé.

Jeff Jackett beskriver Clas Ohlson som ett företag med mycket energi. Han beskriver även sin nya roll som rätt annorlunda jämfört med den han hade på McDonald´s.

– Jag är gruppansvarig och har varumärke, marknadsföring och mercchandise-ansvaret för hela koncernen. För McDonalds hade jag det endast i Sverige, nu har jag det för hela Clas Ohlsons marknad. Sen jobbar Clas Ohlson med en duktig extern byrå i King, men också har en egen inhouse-avdelning. Så upplägget är helt annorlunda.

Det ryktades om ett missnöje gentemot McDonald´s nya ägare och att det var därför som du lämnade?
– Det stämmer inte. Jag hade jobbat som marknadsansvarig i mer än fem år och kände att det var dags för mig att göra något nytt. Vi hittade en lösning som blev jättebra och som funkade för båda.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonMcDonald´s

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.