Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Från Centerpartiet till Astra Zeneca

Publicerad: 3 juni 2021, 12:07

Karl Johan-Karlsson

Förre Expressen-journalisten Karl-Johan Karlsson har gjort klart med ett nytt jobb efter sju år som mediestrateg för Centerpartiet.


Ämnen i artikeln:

Karl-Johan KarlssonAstrazeneca

I förra veckan rapporterade Resumé att Karl Johan Karlsson lämnar politiken och slutar som mediestrateg på Centerpartiets riksdagskansli. Han kom till partiet 2014 efter en tid som profilerad politisk reporter på Expressen.

Den 23 augusti börjar han som media relations & external communications manager i Sverige på läkemedelsjätten Astra Zeneca. Han kommer att vara baserad vid AstraZenecas anläggning i Göteborg.

Karl Johan Karlsson beskriver den nya tjänsten som ett ”drömjobb”

LÄS MER: Astra Zenecas kommunikationsdirektör i stormens öga: ”Har varit fullkomligt explosivt”

– Att få vara med och bidra till att hjälpa människor runtom i hela världen, jobba med läkemedel som kan förändra människors liv, det tror jag kommer vara stimulerande för både hjärna och hjärta, säger han i en kommentar.

– Jag lockas mycket av Astra Zenecas fokus på forskning och utveckling. Det känns oerhört roligt och spännande att få jobba med media och kommunikation i ett så innovationsdrivet och framtidsorienterat bolag som AstraZeneca, som dessutom har sin största produktionsanläggning här i Sverige.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.