Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Från rutan – till pr-jobb

Publicerad: 5 augusti 2015, 10:28

Johanna Garå i ny roll – bakom kameran

Foto: Yasmine Winberg

Fotbollsjournalisten Johanna Garå lämnade TV4 i våras för efter att ha fått nog offentligheten. Nu har hon gjort klart med ett nytt jobb. I en pr-roll ska hon hjälpa appen Football Addicts att sprida data och analyser till journalister.


Ämnen i artikeln:

Johanna Garå

I en intervju med Resumé i våras berättade fotbollsjournalisten Johanna Garå att hon lämnar TV4. En av anledningarna var att offentligheten var för påträngande.

– Jag är inte beredd att betala offentlighetens pris. Jag har aldrig varit intresserad av offentligheten. Jag gillar att berätta stories, och jag gillar spansk fotboll, men har aldrig varit intresserad av att gå på galapremiärer eller att bli intervjuad – det här är ett undantag, sa Johanna Garå till Resumé då.

Nu får Johanna Garå, som bland annat arbetat som fotbollsexpert för TV4 och bloggat om spansk fotboll på Fotbollskanalen.se, en pr-roll. Hon värvas av appen Football Addicts för att se till att bolagets data och analyser får medieutrymme.

– Det är såklart kul att kunna fortsätta jobba med fotbollen utan att behöva synas som tidigare. Jag kommer vid sidan om att fortsätta frilansa som skrivande journalist på halvtid, skriver Johanna Garå i ett mejl till Breakit.

Football Addicts grundare Patrik Arnesson förklarar  Johanna Garås roll:

– Vi arbetar mycket med att få ut fansens röst och få ut resultaten av omröstningar till journalister och få dem att förstå datan. Men sedan slog det oss att vi själva antagligen inte är så bra på att förklara vår data för journalister och att det vore enklare att låta en journalist som själv förstår datan göra det, säger han till Breakit.

Johanna Garå är den senaste namnkunniga rekryteringen av det Göteborgsbaserade techbolaget som står bakom världens näst stösta fotbollsapp, Forza Football. Så sent som i fredags förra veckan rapporterade Resumé om samarbetet med Viasatprofilen Ola Wenström.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Johanna Garå

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.