Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Från Sportbladet till Hänt Extra

Publicerad: 7 mars 2016, 09:19

Tobias Wixström.

Foto: Press.

Tobias Wixtröm är ny chefredaktör på Hänt-gruppen. Han kommer närmast från jobbet som sportchef på Aftonbladet TV.


Ämnen i artikeln:

Hänt i VeckanHänt ExtraSportbladet

Tobias Wixtröm har haft en rad roller på Aftonbladet. De senaste tre åren har han varit ansvarig för sportinnehållet på Aftonbladet TV. Men nu går han vidare till Aller Media och uppdraget driva segmentet som innefattar Hänt Extra, Hänt i Veckan, Hänt Bild, Hänt.se samt TV-guiden. Han efterträder Bo Liljeberg som aviserade sin avgång i december.
– Jag är oerhört glad och inspirerad över att få denna möjlighet. Det finns massvis med spännande saker och idéer att bygga vidare på inom Hänt-gruppen, och min målsättning är att kunna ta hela genren på rätt väg in i framtiden. Efter många fantastiska år på Aftonbladet och Sportbladet hoppas jag kunna ta med mig mina erfarenheter till Aller media och förvalta dem på ett bra sätt i en medievärld som rör sig snabbt och som har många spännande år framför sig, säger Tobias Wixtröm i en kommentar.

Tidigare i karriären har han varit chefredaktör för grabbtidningen FHM och nöjeschef på tidningen Slitz. Han har även ett förflutet som reporter på Se&Hör.
– Tobias har gedigen erfarenhet av nyhetsarbete, nöjesjournalistik och digitala medier – särskilt inom rörligt. Det gör honom till en drömrekrytering för Hänt-gruppen. Jag ser fram emot att jobba ihop med honom och utveckla kändisjournalistiken för framtiden, säger Stina Abenius, publicistisk direktör på Aller media.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.