Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Från TBWA till Åkestam Holst

Publicerad: 12 april 2016, 08:19

Karl Wikström – ny planner på Åkestam Holst.

Foto: Digge Zetterberg Odh

Plannern Karl Wikström lämnar TBWA efter mindre än ett år. Istället börjar han nu på Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerKarriärÅkestam HolstTBWAPlanner

De senaste åren har Karl Wikström bytt jobb ett flertal gånger. Först lämnade han DDB Stockholm för byrån Made to Order, men efter bara ett halvår blev han istället cheffstrateg på Volt. Där stannade han i ett år, för att sedan gå över till TBWA.

Nu byter han jobb igen – efter åtta månader. Denna gång landar Karl Wikström hos Åkestam Holst och tjänsten som strateg och planner.
– Åkestam är en av Sveriges bästa och absolut koncept-starkaste byråer. Och byråns ambition är att vässa sina koncept ännu mer. Koncept med ännu större effekt och kreativ spets, anpassade för vår numera digitala vardag. Därför kommer jag och resten av planning-gänget jobba väldigt mycket med länken mellan strategi och idé: att strategierna verkligen blir inspiration och språngbräda till nyskapande idéer, säger han i en kommentar.

Hos Åkestam Holst återförenas han med cd:n Magnus Jakobsson. De båda arbetade tidigare tillsammans på DDB.
– Karl Wikström är Sveriges bästa kreativa strateg inom modern kommunikation. Många med liknande roller åker hem och tar en kall dusch hemma hos morsan efter att ha hört hans insikter eka i konferensrummet. Det är som att 100 kloka strateger använder en människas kropp som värddjur, eller nåt, kommenterar han sin värvning.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.