Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Fredrik Lindén lämnar Schibsted

Publicerad: 22 februari 2018, 10:41

Fredrik Lindén har arbetat på olika roller inom Schibsted sedan 2002. Nu står det klart att han lämnar jobbet som informationsdirektör för mediekoncernen. Han tillträder i stället tjänsten som kommunikationschef på Statens historiska museer.


Ämnen i artikeln:

Fredrik Lindén

Fredrik Lindéns långa bana inom koncernen började som reporter på Aftonbladet. Han blev sedermera redaktör och kom att ha olika chefsroller på redaktionen. 2011 blev han varit informationschef på tidningen. De senaste fyra åren var han informationsdirektör för Schibsted i Sverige.

Efter 16 år lämnar han koncernen och blir kommunikationschef på Statens historiska museer.

– Jag har haft förmånen att få arbeta på en modern mediekoncern i absolut framkant. Mod, kreativitet och att se möjligheter i förändring har alltid varit Schibsteds signum. Jag hoppas kunna bidra med det synsättet och de erfarenheter jag fått under mina år på Schibsted och Aftonbladet i min nya roll på Statens historiska museer. Jag går från ett toppenjobb till ett drömjobb, säger Fredrik Lindén i ett pressmeddelande.

För Statens historiska museer kommer han att ansvara för den nya myndighetens kommunikation.

Statens historiska bildades efter årsskiftet och är en sammanslagning av två museimyndigheter. I myndigheten ingår Livrustkammaren, Historiska museet, Skoklosters slott, Hallwylska museet, Kungl. Myntkabinettet, Tumba Bruksmuseum och uppdragsverksamheten Arkeologerna.

– Med stort engagemang, integritet och skärpa har Fredrik Lindén i sitt kommunikationsarbete bidragit till Schibsteds utveckling och ledande position. Det är tråkigt att han lämnar oss, men jag är samtidigt stolt och har respekt för hans beslut, som jag vet grundar sig på ett genuint intresse för vår historia. Jag hoppas att vi kommer att få arbeta tillsammans i någon form igen i framtiden, säger Raoul Grünthal, vd Schibsted Media, i en kommentar.

Fredrik Lindén tillträder sin nya tjänst på Statens historiska museer under våren 2018.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fredrik Lindén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.