Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Fredrik Thambert lämnar Resumé – går till Klarna

Publicerad: 9 maj 2018, 07:51

Fredrik Thambert.

Foto: Andreas Elgstrand.

Fredrik Thambert har jobbat på Resumé i åtta år, de senaste åren som chef för resume.se och Resumé Insikt. Nu lämnar han tidningen för att bli marketing editorial manager på Klarna.


Ämnen i artikeln:

Resumé InsiktFredrik ThambertKlarnaResumé

Fredrik Thambert började på Resumé som praktikant 2010. Strax därpå blev han anställd. Under tiden på Resumé har han jobbat som reporter och blev sedermera webbchef samt chef för tidningens fördjupande journalistik Resumé Insikt.

– Det har varit en otroligt rolig tid på Resumé. Men nu känner jag att det är dags för ett nytt kliv i karriären. Klarna är ett väldigt spännande och innovativt företag, så när chansen dök upp nappade jag direkt, säger Fredrik Thambert och fortsätter:

– Jag började på Resumé som 25-årig nybakad journaliststudent. Nästan åtta år och fyra chefredaktörer har passerat sedan dess. Medie- och kommunikationsbranschen har förändrats i grunden under de här åren, och det har varit otroligt lärorikt att följa. Även jag har utvecklats och fått växa med nya uppgifter. Men nu känner jag mig redo för ett nytt sammanhang och nya utmaningar.

På Klarna ska Fredrik Thambert vara med och utveckla en satsning av content riktat mot e-handlare.

Du byter sida nu, hur känns det?
– Jag tycker att den uppdelningen känns förlegad. I dag kan du skapa intressant och engagerande innehåll på alla möjliga ställen, inte bara inom traditionella medieföretag. Jag ser det inte som att jag lämnar något, utan snarare tar med mina kunskaper till en ny bransch och får möjligheten att lära mig mer om den.

Vad får du för lön?
– Jag är nöjd.

Fredrik Thambert lämnar Resumé den sista maj. Han börjar på Klarna i början av augusti.

– Nu ska jag ha långledigt i sommar och varva ner totalt. Det förtjänar jag.

Detta är den senaste av flera förändringar på Resumé. Tidigare i våras återvände Billy Andersson för att bli senior reporter och redaktör för Resumés magasin.

Resumé har ännu inte klart med en ersättare för Fredrik Thambert.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.