Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag16.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Fyra senior advisors till 500

Publicerad: 11 Maj 2017, 10:56

Alexander Funcke, forskare vid Wharton Business School, Magdalena Westergren, Alok Alström, tidigare vd för Uber Sverige och Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Albright.

Kommunikationsbyrån 500 knyter till sig fyra rådgivare med erfarenhet från ledande positioner på Allbright, Uber och McKinsey.


Ämnen i artikeln:

500 SthlmSimon StrandLove BonnierUber

Den 25 januari gick startskottet för Simon Strand och Love Bonniers strategiska byrå 500. Förra veckan gick duon ut med att man knutit till sig Karin Londré från SR.

Nu går man ut med fyra nya namn som kommer att jobba tillsammans med byrån; Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright, Alok Alström, tidigare vd på Uber Sverige, forskaren Alexander Funcke och managementkonsulten Magdalena Westergren.

– Ingen av våra rådgivare har bakgrund från själva kommunikationsbranschen. Det är i stället ett antal personer som har starka kommunikativa förmågor men kommer från andra sorters positioner. Bakgrunden till det är att vi tycker att de intressantaste uppdragen är de som ligger i gränslandet mellan kommunikation och andra sorters verksamhetsutveckling, exempelvis management, hållbarhet, tech, finans och analys. Med denna uppsättning rådgivare skapar vi den tvärvetenskapliga tyngd som vi menar behövs för att skapa det bästa kommunikationserbjudandet, säger Simon Strand.

Ingen av de fyra rådgivarna blir anställda av byrån utan kommer att jobba med strategiska insatser inom 500:s olika uppdrag.

– Dagens medie- och kommunikationslandskap ställer nya krav på byråer att kunna erbjuda ett helhetsperspektiv – något som vi tror att detta initiativ möjliggör. De rådgivare vi nu har engagerat verkar inom områden som vi har identifierat att det finns ett särskilt behov kring, säger Love Bonnier.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.