Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Gävletidningar får nya chefredaktörer

Publicerad: 22 augusti 2018, 12:19

Jacob Hilding och Anders Ingvarsson.

Mittmediatitlarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet får nya chefredaktörer i Anders Ingvarsson respektive Jacob Hilding.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladArbetarbladetMittmedia

Anders Ingvarsson efterträder Anna Gullberg som i våras lämnade rollen som chefredaktör på Gefle Dagblad efter att bland annat ha fått en missförtroendeförklaring riktad mot sig av tidningens fackklubb. Ingvarsson har sedan dess fungerat som tf. chefredaktör, en roll han nu permanenteras i. Anders Ingvarsson är även chefredaktör för Hela Hälsingland. Tidigare i karriären har han även varit chefredaktör för bland annat Norrländska Socialdemokraten och Sundsvalls Tidning.

– GD är en stolt och stark nyhetsförmedlare, det känns riktigt hedrande att få det här uppdraget permanent. Nu inleder vi ett arbete för hur vi tillsammans med Arbetarbladet ska kunna erbjuda ännu mer originaljournalistik i Gästrikland och hur vi tillsammans med Hälsingland kan få ännu mer journalistisk kraft i länet - allt i syfte att ge våra läsare ännu mer angelägen och unik lokaljournalistik, säger Anders Ingvarsson i ett pressmeddelande.

Även Jacob Hilding permanenteras i rollen som chefredaktör efter att ha varit tillförordnad sedan några månader tillbaka. Han efterträder Helena Nyman som istället blivit chefredaktör på Dalarnas Tidningar. Jacob Hilding har de senaste åren varit nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Arbetarbladet.

– Jag har trivts på Arbetarbladet sedan första dagen jag klev in på redaktionen som reporter. Det känns mycket bra att nu få förtroendet att fortsätta uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare. Det är en stark redaktion med skickliga journalister. Utmaningarna framöver delar vi med GD och Mittmedias övriga titlar. Nu handlar det om att skapa förutsättningar för att göra ännu mer bra journalistik och få fler betalande läsare att ta del av det vi gör digitalt, berättar Jacob Hilding i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.