Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

GD tar in ledarskribent från Expressen

Publicerad: 29 juni 2016, 06:32

Mittmedia värvar Bawar Ismail, som har en bakgrund inom Liberala ungdomsförbundet, till Gefle Dagblad.


Ämnen i artikeln:

MittmediaExpressenGefle Dagblad

Skribenten Bawar Ismail har jobbat för Göteborgs-Posten, Upsala Nya Tidning och nu senast som ledarskribent för Expressen. Nu tar han samma tjänst på Gefle Dagblad, som ägs av koncernen Mittmedia.
– Det ska bli jättekul att börja skriva ledare för GD. Det är en tidning som verkligen visat att lokala granskningar kan få nationell uppmärksamhet, exempelvis genom granskningen av Gävle moské. Det var ett viktigt avslöjande i en tid då extrema ideologier lockar unga människor till krig och terror, säger Bawar Ismail i en kommentar.

Anna Gullberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Gefle Dagblad, beskriver det nya tillskottet som "en av landets vassaste unga skribenter".

Anders Rönmark, opinionschef i MittMedia:
– MittMedia är en koncern som satsar på opinionsjournalistiken och vi är så klart väldigt glada över att Bawar Ismail börjar arbeta för oss. Med Bawar och Sakine Madon, som tillträder som politisk redaktör på VLT den 1 september, får vi in nya kompetenser i ledarskribentsgruppen som gör att vi kan fortsätta att stärka vår opinionsjournalistik inte bara lokalt och regionalt, utan även nationellt.

Bawar Ismail tillträder tjänsten 29 augusti.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.