Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Gina Dirawi till TV4 – ska leda Idols fredagsfinaler

Publicerad: 29 augusti 2017, 09:06

Foto: TV4/ Linus Hallsénius

SVT-profilen Gina Dirawi lämnar kanalen för TV4 där hon ska programleda Idols fredagsfinaler tillsammans med Per Lernström.


Ämnen i artikeln:

Gina DirawiPer LernströmIdolTV4

En av SVT:s största profiler, Gina Dirawi, lämnar nu SVT för konkurrenten TV4. De senaste åren har Dirawi varit programledare för bland annat Melodifestivalen, Musikhjälpen och Ginas Värld. Under hösten kommer hon tillsammans med Per Lernström att programleda Idols fredagsfinaler.

– När vi lever i en tid där alla kan bli kända krävs det extremt mycket för att sticka ut och göra ett avtryck. I år kommer Idol att vara tuffare än någonsin, vi vet att vem som helst kan få 15 minuter i rampljuset, men vem har fokus och disciplin nog att faktiskt bygga karriär? Jag hoppas att jag, som hanterat offentligheten sen jag var väldigt ung, samt sökt till programmet själv, ska kunna ge idolerna så bra verktyg som möjligt så att de kan uppnå sina drömmar, säger Gina Dirawi

Dirawi debuterade på SVT med sin egen serie "Ana Gina" efter att ha uppmärksammats av kanalen för sin YouTube-kanal där hon samlade ihop över 18 miljoner visningar. Hon har även haft en av de mest prestigefyllda programledarrollerna inom svensk tv – julvärd för SVT.

– Gina Dirawi är en topprekrytering som vi är oerhört stolta över och vi hälsar henne välkommen till TV4. Hon är en av Sveriges mest populära tv-personligheter med vana av stora direktsändningar efter alla år med Melodifestivalen och har dessutom en cool och skön personlighet som kommer att lira alldeles utmärkt tillsammans med fantastiska Pär Lernström. Vår nya superstarka programledarduo i kombination med vår all star-jury gör mig säker på att vi har en riktigt stark säsong framför oss, säger Malin Knave, exekutiv producent Idol 2017

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.