Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Glanzelius slutar på TV4

Publicerad: 11 februari 2016, 08:20

Anton Glanzelius lämnar TV4.

Foto: Pressbild.

Anton Glanzelius, biträdande kanaldirektör för TV4-Gruppen och kanalchef för TV4 Play, lämnar sitt jobb. – En naturlig konsekvens av omorganisationen, säger han.


Anton Glanzelius har jobbat på TV4 sedan 2001, med undantag från en treårig episod på MTG. Han har haft roller som exekutiv producent, strategi- och utvecklingschef, programchef för Sjuan och nu senast biträdande kanaldirektör för TV4-Gruppen och kanalchef på TV4 Play. Den sistnämnda tjänsten har han haft sedan i mars i fjol.
Formellt lämnar Anton Glanzelius kanalen i morgon, i samband med att hans pappaledighet löper ut.

Varför slutar du?
Casten (Almqvist, vd på TV4) ska anställa en central digital chef som ska rapportera till honom. Den personen har ett övergripande ansvar för både TV4 Play och CMore. Det får naturligt en påverkan på min roll, och när förutsättningarna förändras på det sättet tycker jag att det är roligare att flytta på mig, säger Anton Glanzelius.

Kom det beslutet självmant eller har du fått sparken?
– Jag hade fått lov att stanna om jag hade velat, men under förutsättningarna tyckte jag inte att det var värt det. Det var jag själv som ville lämna. Jag älskar TV4, har varit besatt av det sedan 2001. Men samtidigt har jag både gift mig och skaffat barn det senaste året och nu vet jag äntligen vad äkta kärlek är.

För tillfället har Anton Glanzelius inget nytt jobb klart. Nu ska han fokusera på att vara pappa, säger han.

– Just nu ligger fokus på att vara världens bästa pappa, kanske bli lite mer hälsosam och sen ska jag ut och möta omvärlden. Jag hoppas på nya utmaningar som gärna får vara svåra, jag behöver utmaningar som blir svårare och svårare och blir pirrig i magen när jag tänker på alla spännande jobb som finns utanför.

Du var kanalchef för TV4Play under en förhållandevis kort tid. Hur ser du tillbaka på den tiden?
– Det här har varit det bästa digitala året under TV4:s historia och jag är stolt över vad vi har lyckats åstadkomma. Man lär sig alltid mycket när man kommer till ett nytt jobb, men från botten av mitt hjärta att jag verkligen lärt mig otroligt mycket på den här tjänsten. Det är lyxigt att få lämna med ett sådant rekordår i ryggsäcken.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.