Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Google Sverige hämtar kommunikationschef från Bryssel

Publicerad: 12 mars 2019, 10:12

Joakim Larsson lämnar EU-kommissionären Cecilia Malmström och blir kommunikationschef för Google i Sverige och Finland.


Ämnen i artikeln:

KommunikationschefGoogle

I augusti förra året lämnade Farshad Shadloo rollen som kommunikationschef för Google Sverige för att i stället jobba som chef för policykommunikation vid sökjättens huvudkontor i San Fransisco. Sedan dess har bolaget arbetat för att hitta en permanent ersättare.

Nu står det klart att Joakim Larsson tar över rollen som kommunikationschef för Google på den svenska och finska marknaden. Han kommer senast från rollen som kommunikationsrådgivare åt svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström - först under hennes tid som ansvarig för migration och säkerhet, och sedan EU:s handelspolitik.

– Jag är oerhört peppad på att få vara med och forma Googles kommunikation i ett så spännande skede för företaget - inte minst med den pågående diskussionen om samhällets digitalisering och om tekniksektorns roll och utmaningar, säger Joakim Larsson och fortsätter:

– Techbranschen och dess utveckling har alltid engagerat mig enormt mycket. Det känns som ett privilegium att få gå in i ett bolag som möjliggör så mycket i vardagen för miljontals svenskar. På ett personligt plan gillar jag också att Googles företagskultur präglas av så mycket frågvishet och kunskapslusta.

Tidigare har Joakim Larsson bland annat arbetat på Utrikesdepartementets presstjänst, Statsrådsberedningen i samband med det senaste svenska ordförandeskapet i EU, samt som tv-journalist på Sveriges Television.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KommunikationschefGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.