Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Göran Hägglund till Reform Society

Publicerad: 3 februari 2021, 13:00

Foto: Pressbild:Reform Society

Reform Society kniper Göran Hägglund från Narva. Kristdemokraternas tidigare partiledare som var socialminister under Alliansregeringen förstärker byråns hälsoteam och erbjudande inom public affairs.


Ämnen i artikeln:

Göran HägglundReform Society

Det har gått fyra år sedan Göran Hägglund gick över från politiken till pr-branschen och Narva i början av 2016. Förutom hälso- och sjukvårdfrågorna som låg den förre KD-ledaren nära under åren i Alliansregeringen (2006-2014) kommer den nya konsulten också förstärka byråns erbjudande inom stadsbyggnad.

– Göran Hägglund har genomfört många stora reformer som politiker ochMkommer till ett företag där reformoptimism är grundstenen”, säger Birgitta Pagot vd Reform Society i en kommentar.

– Reform Society vågar tänka nytt och stort och det lockade mig. Jag vill arbeta med samhällsfrågor och utveckla svensk hälso- och sjukvård, hos Reform Society får jag den möjligheten. Jag ser fram emot att arbeta med alla smarta och kreativa hjärnor”, säger Göran Hägglund

Göran Hägglund var partiledare för Kristdemokraterna i elva år. Nu har han flera tunga styrelseposter inom näringslivet såsom  Aleris och Svenska Postkodstiftelsen. På Reform Society går Göran in i byråns hälsoteam.

Där kommer han bland annat arbeta jämsides den tidigare politikerkollegan och regionrådet i Halland, Mats Eriksson och Anne Carlsson, mångårig ordförande för Reumatikerförbundet och Petter Odmark, före detta analyschef på Socialdepartementet.

– Göran Hägglund är en sann reformist. Under hans tid som socialminister genomförde han några av de största reformerna inom hälso- och sjukvården i modern tid. Reformoptimism är vårt DNA och Göran personifierar detta. När vi träffades så kände vi snabbt att vi delar samma syn på hur man bidra till en positiv samhällsutveckling, säger Birgitta Pagot i en kommentar. 

Under pandemiåret 2020 som bland annat resulterade i att Almedalsveckan ställdes in, skapade Reform Society olika digitala mötesplatser för politik och näringsliv såsom digifysiska Folkhälsodalen.

– Jag uppskattar almedalsveckan, men vi måste våga se fördelarna att mötas digitalt eller digifysiskt. Det är ett område jag vill jobba med och utveckla tillsammans med Reform Society, säger Göran Hägglund.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.