Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Göran Zachrisson förlänger med MTG

Publicerad: 10 februari 2017, 12:35

Foto: Wikimedia Commons

Den legendariska golfkommentatorn Göran Zachrisson förlänger sitt avtal med MTG.


Ämnen i artikeln:

MTG SportMTG

Göran Zachrisson, 78, har kommenterat golf sedan mitten på 60-talet. Först för SVT och sedan tidigt 90-tal för Viasats räkning. Zachrisson har genom åren hyllats för sitt sätt att kommentera golf, aldrig ett ord i onödan. Nu är det alltså klart att han fortsätter sitt arbete över 80-årsdagen, minst.

– Att det blev två år och inte bara ett är nog för att de tycker att det ser snyggare ut på papperet med 80, säger Zachrisson och skrattar i en intervju med Expressen. Jag känner fortfarande att jag utvecklas inom mitt yrke, trots att jag har hållit på så länge. Och det är en drivkraft.

Sportbladets Marcus Leifby skrev i en krönika efter OS 2016: "Vissa röster tröttnar man aldrig på, att höra honom kommentera golf är som att höra Astrid Lindgren läsa Pippi Långstrump, David Attenborough berätta om näsapans parningslek, eller Hans Villius skorra i En värld i krig".

Samtidigt har Zachrisson de senaste åren fått utstå en del kritik. I ovan nämnda krönika ställde sig Leifby frågan om det inte var dags att lägga av, innan arvet hinner fläckas ned.

MTG:s sportchef Per Nunstedt säger till Expressen att han är nöjd över att ha förlängt kontraktet med Göran Zachrisson.

– För oss är det självklart att Göran ska fortsätta med det här yrket. Han, om någon, har det i blodet och hungern är långt ifrån mättad, säger Nunstedt och förklara samtidigt att Zachrisson kommer att synas i fler sammanhang än Golf.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTG SportMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.